Sterren Stralen dit jaar in het teken van “Ster” zonder Sterallures

Op 8 december vindt het 10e concert “Sterren Stralen” plaats. Oranje heeft dit jaar eens niet gekozen voor vocaal intermezzo met tenor of sopraan, maar voor een instrumentale afwisseling; een bescheiden muzikaal supertalent aan de vleugel: Margreet Wesseling. Margreet draait er haar hand niet voor om, om een aantal complexe werken van diverse componisten solistisch ten gehore te brengen, en daarnaast nog meerdere koorsolisten en koren te begeleiden waar dat gewenst is. Naast Zangvereniging Oranje en instrumentaal soliste Margreet Wesseling, zal gemengd koor Crescendo uit Doenrade haar kunnen tonen.

Het gehele concert staat onder leiding en regie van Dirigent Anton Kropivšek.

Het concert vindt plaats in de H. Eligiuskerk te Schinveld en begint om 15.00 uur.

Het concert biedt ieder wat wils.
Deel1 van het concert bestaat uit wereldlijke muziek met prachtige werken als “The Magic of Love” , “Schöne Nacht”, “I believe” en vele anderen.
Deel 2 zal de aanwezigen in Kerstsfeer brengen met o.a. werken als “It’s the most wonderful time”, “Away in a manger” “Jesus, what a wonderful child en vele anderen.
Het concert wordt (natuurlijk) afgesloten met een gezamenlijk “Stille nacht” door koor en solisten.
Zowel in deel 1 als in deel 2 zullen de vele koorsolisten u verblijden met prachtige aria’s en duetten.

Entree 12,50 €; Kaarten verkrijgbaar bij:
• W.Meuffels tel: 045-5252940 of E-mail: penningmeester@zv-oranje.nl
• de leden van Oranje,
• Jacky’s Bloemenshop/kapsalon Piekobello A Ge Water 2, Schinveld
• Zen Bloem & Cadeau Wilhelminaplein 3, Schinveld
• Aveve Merkelbeek V.O.F. Laeven-Philippen Belenweg 29,


Nadere informatie “STER soliste” Margreet Wesseling,

Zangkoor, fanfare, kapel, kerkkoor en jongerenkoor werden de bakermat van een brede muzikale carrière. Alice Hendrix, opvolgster van mevrouw Meinders bij wie ze haar eerste pianolessen kreeg in Sassenheim, werd haar pianolerares.
Alice was degene die haar stimuleerde om zelf les te gaan geven en te gaan begeleiden.
Een pianostudie aan het Maastrichtse conservatorium volgde, waar zij onder leiding van docente Tilly Keessen afstudeerde voor de examens Docerend en Uitvoerend Musicus. Daarna volgde een cursus koordirectie en ook kregen kamermuziek, zang en liedbegeleiding en gregoriaans veel aandacht.
Haar muzikale activiteiten zijn zeer uiteenlopend; zij heeft mede als gevolg van diverse verhuizingen al in vele plaatsen les gegeven, vele solisten en solistenconcoursen begeleid, in diverse ensembles en orkesten gespeeld, koorscholing verzorgd, allerlei koren begeleid en gedirigeerd, deelgenomen aan examencommissies, en daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *