Zangvereniging Oranje wint twee bekers

DSCF14211_kleinZangvereniging Oranje heeft met veel succes in Waldfeucht-Duitsland deelgenomen aan een “Volksliederpokalsingen”. Een zangerstreffen waarbij deelnemers worden ingedeeld naar gelang hun groepsgrootte en leeftijd. Een jury beoordeelt de drie gezongen volksliederen. Dat kunnen eenvoudig te zingen werken zijn, maar ook werken die grote vaardigheid en inzet van de zangers vereist. De moeilijkheidsgraad klinkt natuurlijk door in het juryoordeel.

Omdat Oranje van plan is dit najaar deel te nemen aan het Limburgs Koren Festival (LKF) onder auspicien van de KNZV-Limburg te Meijel, heeft ze een pittig repertoire ingestudeerd.

Een deel van dit repertoire, de 3 werken “Shenandoah, ‘K heb mijn wagen volgeladen (bewerking van Jan Koetsier!!) en Zum Tanze da geht ein Mädel”, heeft Oranje in Waldfeucht gezongen als test en voorbereiding op het LKF.

Het is interessant te weten dat bij een resultaat van 17 tot 20 punten de Bronzepokal werd uitgereikt, van 20 tot 22 punten de Silberpokal, en van 22 tot 25 punten de Goldpokal.

Opmerkelijk was de prestatie van de dirigent van Oranje, Ton Kropivšek, die met nog twee koren vertegenwoordigd was en met alle drie een “Goldpokal”won. Het was alleen zangvereniging Oranje die voor het uiterst moeilijke werk “ ‘K heb mijn wagen volgeladen” in de bewerking van Jan Koetsier, de maximale score van 25 punten behaalde. Voor deze laatste prestatie ontving Oranje ook nog de “Literatur – Förderpokal”.

Op bijgaande foto beide prachtige “Pokalen”.

CIMG02481_640x480

CIMG02511_640x480

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *