Zangvereniging Oranje viert 1e lustrum “Sterren Stralen” met internationale ster Claudia Couwenbergh

claudiaGezien de belangstelling en het succes in voorgaande jaren organiseert Zangvereniging Oranje nu voor de 5e maal haar “Sterren Stralen” concert.
Dit jaar zullen naast een bijdrage van Oranje ook een gerenommeerd mannenkoor uit Duitsland, Männergesangverein Cäcilia Waldfeucht, en de sopraan Claudia Couwenbergh, een ster met grote internationale reputatie, zorg dragen voor een mooi muzikaal maar vooral ook sfeervol concert. Oranje staat onder leiding van Anton Kropivšek en Margreet Wesseling zorgt voor begeleiding op de piano.
Het concert vindt plaats op zondag 13 december om 15.00 uur in de Eligiuskerk te Schinveld.

Het eerste deel van het concert bestaat uit wereldlijke muziek, met prachtige bekende solo’s als “le pecheurs de perles”, (duet uit de Parelvissers) en La forza del destino (Monnikenkoor). Oranje zal daarbij als première voor Schinveld “De vier seizoenen” zingen, gecomponeerd door dirigent/componist Anton Kropivšek met teksten van Marie-José Mevissen.

Het 2e deel van het concert staat geheel in het teken van het naderend Kerstfeest. Ook dit deel van het concert wordt ingevuld met koormuziek, prachtige solo’s en tot slot samenzang waarbij de kerstsfeer als een warme deken kan worden omgeslagen.

Claudia Couwenbergh studeerde aan het Maastrichts Conservatorium bij Ingrid Kappelle en Barbara Schlick en nam deel aan de operaklas. Momenteel wordt zij gecoacht door zangpedagoge Gemma Visser. Zij zong o.a. de rollen van Fiordiligi uit Mozarts “Cosi fan tutte”, Erste Dame en Pamina uit Die Zauberflöte, Rosalinde uit Fledermaus, Micaëla uit Carmen, en Monica uit The Medium.
Ze zong o.a. met de Wiener Akademie, Orchester der Beethovenhalle, Orchestre Paul Kuentz (Parijs).
Naast het opera en concertrepertoire, heeft zij een grote liefde voor het lied en moderne composities. Dit leidde o.a. tot een concert in het geboortehuis van J.S. Bach te Eisenach, twee liedrecitals te Dubai en had ze de eer in 2004 een liedprogramma te presenteren voor Hare Majesteit de Koningin der Nederlanden.

Männergesangverein Cäcilia Waldfeucht is opgericht in 1863 en staat onder leiding van dirigente Hilde Ubben. Het koor is een “Meisterchor” uit de regio ChorVerband Nord-Rhein-Westfalen e.V. Dirigente Hilde Ubben zorgt dat er muzikaal gezien steeds een frisse wind waait in de vereniging waardoor gezongen word met veel zangplezier. Door deelname aan concerten van bevriende koren, niet alleen binnen de gemeente grenzen of de regio Heinsberg, maar ook in het naburige Limburg, bevordert MGV Cäcilia het gedachtegoed van internationalbegrip.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *