Verslag kerstconcert ‘Sterren Stralen’ met internationale ster Claudia Couwenbergh

DSC 6155Dit jaar zorgde naast Zangvereniging Oranje ook een gerenommeerd mannenkoor uit Duitsland, Männergesangverein Cäcilia Waldfeucht, en de sopraan Claudia Couwenbergh, een ster met grote internationale reputatie, voor een mooi muzikaal maar vooral ook sfeervol concert.

Het eerste deel van het concert bestond uit wereldlijke muziek, met prachtige bekende solo’s als “les pêcheurs de perles”, (duet uit de Parelvissers) en La forza del destino (Monnikenkoor). Oranje zong daarbij als première voor Schinveld “De vier seizoenen”, gecomponeerd door dirigent/componist Anton Kropivšek met teksten van Marie-José Mevissen.

Het 2e deel van het concert stond geheel in het teken van het naderend Kerstfeest. Ook dit deel van het concert werd ingevuld met koormuziek, prachtige solo’s en tot slot een samenzang waarbij de kerstsfeer als een warme deken kon worden omgeslagen.

Na het concert was iedereen welkom voor een gezellige nazit in het verenigings- lokaal FASILA; daar werden de ervaringen van die middag nog eens doorgesproken onder het genot van een glaasje en een hapje.

 

DSC 6155

Klik hier voor alle foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *