Verslag gala concert BMV de Sjinskoel

Zaterdag 9 januari mocht het Oranjekoor haar bijdrage leveren aan het Gala concert in BMV de Sjinskoel.

Deze dag was tevens de officiële opening die al eerder die dag had plaats gevonden.

Samen met de basisschool, de biblotheek, heemkundeverening de veersjprunk en gymnastiekvereniging Olympia KFC. Zij zijn de hoofdgebruikers van het gebouw.

De multifunctionele zaal staat open voor alle plaatselijke verenigingen. Zij kunnen er hun evenementen organiseren op het gebied van sport, muziek, toneel en andere culturele bijeenkomsten. Op deze manier biedt de BMV een afgerond aanbod voor diverse leeftijden en doelgroepen.

Het gemengd koor Levenslust beet het spits af met als eerste stuk”Don’t cry fot me Argentina”.Na stukken zoals ,You know him well, The time is now en nog andere prachtige stukken,sloten ze hun optreden af met een stuk uit Die lustigeWitwe: “Lippen Schweigen”.

Hierna was Zangvereniging Oranje aan de beurt en opende met Homeward Bound. Oranje had ook enkele Limburgse stukken in petto; dit was in het kader van 100 jaar Limburgse mijnen dat in december 2015 was afgesloten. Er werd o.a “Sjoen Sjenk va Sjang” gezongen en Marcel Gorissen zong het stuk “Leef is mie Landj”.

Het mooie stuk “Ride the chariot” volgde en als afsluiting van concert werd het Russische felicitatielied “Mnògaja ljèta” gezongen waar Harrie Franzen de solo voor zijn rekening nam.

Men kan spreken voor een super mooi en afwisselend repertoire, dat de toeschouwers goed was bevallen.

Na de pauze liet het Seniorenorkest van zich horen. De finale van de avond was een samenwerking van het Seniorenorkest en gemengd koor Levenslust.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *