Sterren Stralen zo 10 dec. 2017

DSC 9533Op deze winterse zondag beleefde Oranje weer haar jaarlijkse hoogtepunt met het concert “Sterren Stralen”. Ditmaal met sopraan soliste Véronique Meuffels als meest “Stralende Ster”.

Het was uitermate jammer dat het gure winterweer mensen aan huis bond, waardoor een aantal banken achterin de kerk onbezet bleven. Ook voor onze gewaardeerde ereleden Jeanne en Dries Wits-Le Cavalier was het ondoenlijk de lange en onder deze omstandigheden gevaarlijke reis te maken.

Onze dirigent Ton Kropivšek stond weer garant voor een mooi muzikaal programma van Oranje, maar zeker ook voor een prachtig algeheel concertarrangement. Marie-José Mevissen gaf de aanwezigen een toelichting op hetgeen ging komen, en praatte het geheel luchtig aan elkaar.

Na de opening door Oranje, werd afwisselend opgetreden door het Limburgs Strijkkwartet, Véronique, Like2Sing en Oranje, waarbij Margreet Wesseling zorgde voor een sublieme begeleiding op de piano.
De opening van het concert bestond uit wereldlijke muziek, maar het merendeel van het concert werd vervolgd in Kerstsfeer hetgeen –zo bleek ook achteraf- door het publiek zeer werd gewaardeerd.
Voor Oranje waren “The gift” en de kerstliederenmelange een echte première, en beleefden “Gabriellas Sang” met soliste Ingrid Beckers en “No man is an Island” hun Schinveldse première.

Uit de wandelgangen: Muzikaal gezien werd het Benedictus van K.Jenkins , gezongen door Oranje, met soliste Véronique Meuffels en met begeleiding door het Strijkkwartet, het hoogst gewaardeerd. Meest sfeerbepalend werd de Kerstliederenmelange het hoogst gewaardeerd.

Na het slot van het concert met “Stille Nacht”, gezongen door Oranje en Véronique en begeleid door het strijkkwartet, konden muzikanten, zangers en publiek in zaal Meetpoint/Nieling onder het genot van koffie en kerstbrood terugblikken op een prachtig geslaagd concert.

Klik hier voor de foto’s van het concert (fotografie: R. Hoen)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *