Sterren Stralen 11 december 2016

DSC 8279Oranje mag weer terugblikken op een fantastisch geslaagd Sterren Stralen concert op 11 dec. 2016.
Onze gasten waren deze keer het ensemble “Canto Rinato”, de door onze dirigent Anton Kropivšek geformeerde groep geselecteerde zangtalenten, en de klarinetvirtuoos van Schinveldse bodem Noël Diederen.

Het publiek in de vol bezette St. Eligiuskerk te Schinveld, mocht genieten van een prachtig gevarieerd concert, met de warme klanken van het mannenkoor, het muzikaal uitdagende, soms dartelende van Canto Rinato, en van de muzikant (Noël Diederen) die uit een klarinet muziek haalt, waarvan die klarinet zelf niet weet dat die er in zit. Hij gaat (zo lijkt het) met speels gemak van de hoogste toon waar een castraat tenor alleen van droomt, naar de diepste bas, waarvoor Ivan Rebroff eerst naar de kelderverdieping moet gaan, en dat soms met nootjes zo snel en kort dat Matthijs van Nieuwkerk er bij zou blozen. Ge-nie-ten!!

Dat dit muzikale tableau regelmatig werd gelardeerd met prachtige solistische bijdragen, mag worden beschouwd als de slagroom op het toetje; het was al prachtig, maar dit maakte het af.
Solistische bijdragen waren er van:
Als solist: Math Schiffelers, Werner Rütten, Anita Claessen,
Als duo: Noël en Nico Thoen, Anita Claessen en Margreet Wesseling, en Katherina Rowena en Davinia van de Zee.
Als quartet: M.Wijers, M.Schiffelers, H.Franzen en M.Gorissen.

Dit alles was slechts te realiseren onder de programmatische en uitvoerende leiding van de persoon die niet alleen muziek maakt en laat maken, maar muziek is! Onze dirigent Anton Kropivšek.
Aan de piano werd Oranje subliem ondersteund door Margreet Wesseling, en de algehele presentatie was in de zekere handen van Marie-José Mewissen.

Na een lange zit van 2 uur mochten de muzikanten zich verheugen in een staand applaus van een zeer tevreden publiek.
Aansluitend was het dus ook met blijde gezichten gezellig nakaarten met een lekker stukje kerstbrood in ons “home” bij Fasila.

 

Klik hier om de foto’s te bekijken

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *