Schitterend voorjaarsconcert Z.V. Oranje in Gangelt

DSCN0739_150In een bomvolle aula van de Hauptschule in Gangelt, genoten de vele bezoekers j. l. zaterdag 26 maart,van een buitengewoon muzikaal spektakel.

Na het openingswoord van voorzitter Dick Cremers, in het bijzonder aan de burgemeesters, Tholen uit Gangelt (Dld), Brüser uit Wenden (Dld) en Clermonts uit Onderbanken en ere-burgemeester Arets van Gangelt, begon Zangvereniging Oranje o.l.v. dirigent Anton Kropivšek en pianist Leon Dijkstra met een mooi afwisselend gezongen programma. Dit, met solistische medewerking van Patrick Power, Kenn Duffield, Mathias Schiffelers en Martin Hurkens, dat telkens werd beloond met een daverend applaus met aan het slot, een staande ovatie van de internationale toehoorders voor de schitterende zang van de mannen van Oranje, een kampioenskoor waardig. Is Oranje weer terug waar het eens was ?

Ook het 17 man sterke Clarinet Choir Schinveld o. l. v. Wim Sturmans, met hun 17 grote en kleine klarinetten, schitterden door hun hoogstaande muzikale prestatie met als beloning veel applaus. Vooral ook de solist Noel Diederen oogstte een daverend applaus van de toehoorders voor zijn uitvoering van Czardas.

Daarna was het de beurt aan het gastkoor uit het Duitse Sauerland, Mӓnner gesangverein Sangeslust Hünsborn o.l.v. dirigent Michael Rinscheid. Niet voor niets werd dit koor al acht keer kampioen van Nordrhein – Westfalen. De toeschouwers hebben dan ook heerlijk kunnen genieten van hun vaak sublieme zangkunst en beloonden hun optreden met veel applaus en aan het einde een staande ovatie Op zaterdag 16 april a.s. ontvangen zij Zangvereniging Oranje in hun Hünsborn voor het uitwisseling concert Tevoren werd door de burgemeester van Hünsborn Peter Brüser, een bronzen gemeente wapenschild aangeboden aan Z.V. Oranje

“Schinveld zustergemeente van Gangelt”: werd door dit concert weer nieuw leven ingeblazen. Althans: de jarige Burgemeester Bernard Tholen van Gangelt, beloofde in zijn welkomstwoord, dat hij zich weer hiervoor wil gaan inzetten.

Na afloop werd als dank, door voorzitter Dick Cremers , een bloemetje uitgereikt aan de dirigenten, solisten en medewerkers.

Met dank aan het Oranjebestuur , maar vooral aan de heren Jo Gielen uit Gangelt en voorzitter Dick Cremers voor de enorme organisatie over en weer. Voor hun is het laatste applaus van dit geweldig mooie voorjaarsconcert.

Met dank, May Cremers P.R.

DSCN0642_450

 

DSCN0715_450

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *