“SCHINVELD ZINGT” grandioos succes

groepsfoto Schinveld Zingt LargeHet initiatief van Oranje (in wezen Vz Math Schiffelers) is op een fantastische manier beloond.
De eerste editie van “Schinveld Zingt” werd gekenmerkt door ongekende verwachtingen. Ieder van de 5 deelnemende koren vroeg zich af: “hoe zullen wij het doen ten opzichte van die anderen”. Diezelfde vraag gold ook voor het (eigen) publiek. Zal mijn koor het beter doen dan die anderen?
Die twijfel was maar heel kort. De optredens van alle koren –ongeacht de professionaliteit- vonden een dankbaar en aandachtig publiek met als beloning een merkbaar warm applaus.

koorlogos

Voor een volle concertzaal in cultureel centrum fasila begon het concert met een optreden van het kerkkoor onder leiding van dirigent Joep van Hemert. Slechts zeven man sterk werd een enkele keer zelfs vierstemmig gezongen. Indien de melodie van het sfeervol gezongen Onze Vader en Wees gegroet Maria meer bekendheid hadden gehad, zou de zaal ongetwijfeld het koor hebben ondersteund.
Vervolgens zong het jeugdkoor Like2Sing dat sinds kort onder leiding staat van zangcoach en zangpedagoge Angelique van Schendel, uiterst enthousiast een repertoire van deze tijd, waarbij de jeugdige talentjes de kans kregen hun solokwaliteiten te demonstreren.
Het steeds jeugdiger ogende gemengd koor Levenslust o.l.v. Andrea Mohr liet zien dat zij niet alleen kerkelijke diensten kunnen opluisteren, maar ook een aansprekend wereldlijk repertoire kunnen zingen. De prettig aan te horen zang werd nog ondersteund met meerdere solistische bijdragen.
Na de pauze was het de beurt aan Dameskoor Pro-Musica. Onder leiding van dirigent Jan Zaad zongen de dames een goed in het gehoor liggend repertoire, luchtig aaneengepraat door Toos Verlaan.
Als laatste kwam op het podium het Mannenkoor Oranje onder leiding van Anton Kropivšek. Anton Kropivšek bracht het publiek in herinnering dat het nu 40 jaar geleden was dat Elvis Presley, “The King of Rock and Roll” was overleden. Om die reden stond het programma van Oranje in het teken van “The King”.
Terwijl het mannenkoor het stuk “Teddy bear” zong, liet een echtpaar dat ook reeds 50 jaar geleden op muziek van “The King” danste, met name aan het jeugdig publiek zien hoe 50 jaar geleden “geswingd” werd.

Na afloop ging het gehele zanggezelschap nogmaals op de bühne om daar een ovationeel applaus in ontvangst te nemen. Nu werd reeds vastgesteld dat deze 1e editie het volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

groepsfoto Schinveld Zingt Large

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *