ond1                      ond2                      ond3                      ond4

Véronique Meuffels - 2e Dirigent

veronique meuffels 2018

Véronique Meuffels voltooide met succes de opleidingen Algemene Muzikale Vorming en Orthopedagogische Muziekbeoefening aan het Conservatorium te Maastricht.

Al tijdens haar opleiding sloeg Véronique bewust de weg in van het pedagogisch verantwoord gebruik van de zangstem. Zij kreeg zangles van Peter Kokkelmans, volgde lessen koordirectie bij Annie Jansen en Jos Besselink en deed daarnaast veel koorervaring op als lid van de kamerkoren 'Kamerkoor Maastricht' (voorheen Camera Musica Mosana) en 'Studium Chorale'.

Na haar studie besloot Véronique solozang te gaan studeren bij het zanginstituut 'Vocaal totaal' van Annemie Vallino-Ravetta, met wie ze deel uitmaakt van het solistenensemble 'Consorsio Manuel Garcia'. Hiermee geeft ze invulling aan opera producties, sacrale concerten alsmede lied recitals. Om haar zangtechniek verder te verfijnen volgt ze regelmatig lessen bij diverse zangpedagogen.

Als soliste wordt Véronique steeds vaker geëngageerd. Zo maakte ze op uitnodiging van het Limburgs Projectkoor een concertreis door de Verenigde Staten waar ze oa. zong met het Londens Symfonie Orkest. Verder is ze een veelgevraagd soliste bij diverse (mannen)koren, harmonie orkesten en fanfares uit de regio.

Voor meer informatie: klik hier voor de website van Véronique Meuffels.