Och wat woar dat schjoeën!

DSC_7197_160

Oranje mannen genoten nog lang na van hun sfeervol gezongen kerstconcert. Zangvereniging Oranje o.l.v. Anton Kropivšek en het Clarinet Choir Schinveld o.l.v. Wim Sturmans, maar vooral ook de vele dankbare toehoorders hebben genoten van het mooie concert in Kerstsfeer. Onder hen een delegatie van de Orde van St. Lazarus.

Na het welkomst door voorzitter Dick Cremers, deelde solist Martin Hurkens de ruim 375 toeschouwers mee, dat hij niet kon zingen wegens een amandelontsteking. Zangvereniging Oranje opende samen met de trotse tamboer Robin Hendriks het concert met “The little drummer boy”. Na nog twee schitterende werken, zong de Duitse sopraan Andrea Hörkens, op uitstekende wijze het mooie “Gesú Bambino” van P.A. Yon. Mathias Schiffelers, tenor / bariton zong “Maria durch ein Dornwald ging” van H.J.Rüben en samen zongen ze op sublieme wijze, het zeer mooie “Benedictus uit het Kerstoratorium”, van C.Saint Sӓens. Ze werden op uitstekende wijze aan de piano begeleid door Margreet Wesseling. De Oranje mannen brachten met sopraan Soliste Véronique Meuffels het schitterende: “The Silver Stars are in the Sky”, met veel applaus van de toehoorders. De première van het stuk M’appari tutt’amor, te zingen door Martin Hurkens kon vanwege zijn genoemde amandelontsteking helaas geen doorgang vinden. Oranje sloot dat deel af met  het subliem gezongen  “Ons ghenaket die avondstaer”.

Vervolgens was het Clarinet Choir Schinveld o.l.v. Wim Sturmans aan de beurt. Ook zij schitterden met hun hoogstaande muzikale prestaties. Ook hun solisten gaven er een zeer mooie sublieme uitvoering die veel applaus oogsten van het publiek. Vooral met de soliste Véronique Meuffels met ”Domine Deus” uit het Gloria van  A. Vivaldi was zeer mooi. Ook werken van J. Haydn,. W.A. Mozart en F.Mendelssohn bracht veel applaus ten gehore. Met de solisten  Andrea Hörkens en Véronique Meuffels werd “Abendsegen” van E.Humperdinck gezongen en brachten ze de luisteraars met een opzwepend ritme in de Kerstsfeer.

DSC_7136

O.l.v. pianiste Margreet Wesseling, stal  sopraan Véronique Meuffels de show met het schitterend subliem gezongen “Ave Maria”, van Mascagni. Math Schiffelers zong als vervanger van Martin Hurkens met Andrea Hörkens “The Prayer” waarmee beiden ook veel applaus oogsten. Het Clarinet Choir vervolgde met “An der Wiege”” van E. Grieg en met “Meditation” van J.Massenet. Met “Spiegel im Spiegel” van A.Pӓrt klapten ook veel handen voor de  muzikale artiesten van dirigent Wim Sturmans. Met aan de piano Margreet Wesseling, oogsten de Oranjemannen  ook  veel bewondering met het subliem gezongen “Ave Maria”. Math Schiffelers soleerde met z.v. Oranje in het zeer mooie ”Cantique de Noël” van A. Adam/Koekelkoren en  “Holy City”.

Samen met het Clarinet  Choir  zong Oranje “Komt, wir gehen nach Bethlehem” traditional / arr. A.J.Kropivšek. Met alle solisten / Zangvereniging en het Clarinet Choir o.l.v. Ton Kropivšek werd dit, in alle opzichten geslaagde gezamenlijk concert afgesloten met het “Stille Nacht”. Met een langdurig applaus van het dankbare pubkiek kwam een einde aan een schitterend concert in Kerstsfeer. Bloemstukken werden uitgereikt aan de solisten, de dirigenten en de pianiste. Toch waren er deze keer  te weinig bloemen. Want, iedere zanger en muzikant hadden er van mij een verdiend.

 

Na afloop was het nog lang gezellig in het Fa-Si-La lokaal. Daar mochten Ton en zijn Oranje mannen, nog veel welverdiende handen schudden.

Allemaal Proficiat !

May Cremers P.R.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *