Nieuwjaarsbijeenkomst – Gouden Noot voor Jo Nelissen

gouden noot jo nelissenVrijdag 6 Januari werd in ons “home” het Fa-Si-La lokaal, onze traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden.
Voorzitter Math Schiffelers opende de bijeenkomst met een hartelijk welkom aan iedereen, een bijzonder welkom voor onze eregasten, en een toost met een glas champagne op het nieuwe jaar. Opmerkelijk waren het aantal onbezette stoelen; een aantal vanwege het actieve griepvirus, en een aantal vanwege verder weg wonende gasten die door het alarmerende weerbericht met sneeuw en ijzel niet de weg op durfden.
Zoals gebruikelijk had een aantal dames (en enkele heren) de resultaten van hun bakkunst geserveerd in de vorm van vele soorten wafels en lekkere “nonnenvotten”. Onder het genot van een kopje koffie en alcoholische drankjes werd het al snel een gezellige boel.
Op de nieuwjaarsbijeenkomst van een zangvereniging kon zang natuurlijk niet uitblijven, en ditmaal zonder zorgvuldig inzingen (ook bij dirigent Anton Kropivšek had het griepvirus toegeslagen) stonden de mannen van Oranje spoedig op de planken. Onder leiding van 2e dirigent(e) Véronique Meuffels zong Oranje tot groot genoegen van de aanwezigen een aantal goed klinkende bekende werken.

Na veel gezellig gekeuvel verscheen de activiteitencommissie weer op het toneel om antwoord te geven op de vraag waar velen op zaten te wachten: wie krijgt de “Gouden Noot”? omdat die commissie alleen uit mannen bestaat, kon het geheim ook bewaard blijven tot het laatste moment!
De activiteitencommissie begon met het opvoeren van de spanning door stapje voor stapje een tipje van de sluier op te lichten.
Pas toen bekend werd dat de persoon in kwestie ontzettend veel verdiensten heeft voor Oranje, maar geen actieve zanger is viel bij de meesten het kwartje: Beschermheer Jo Nelissen was dit jaar de eer te beurt gevallen, en gezien het applaus , met grote instemming van de aanwezigen.

Aansluitend nam Jo, samen met echtgenote Truus vol trots de vele felicitaties in ontvangst.

Jo is al 50 jaar lid van Oranje en 25 jaar actief als beschermheer. In zijn functie van beschermheer heeft hij (gelukkig voor Oranje) zijn hart en ziel verpand aan het oprichten, in stand houden en laten functioneren van de groep Ereleden met erebestuur met als doel Oranje financieel te kunnen ondersteunen. Die doelstelling wordt prima gerealiseerd!
Buiten de vele kleinere activiteiten die in deze 30 jaren zijn ondersteund, zijn in het bijzonder te noemen: de schenking van het nieuwe vaandel met toebehoren, bij het 100 jarig bestaan een schenking voor de aankoop van de piano en in 2016 voor de aankoop van een digitale concertpiano met toebehoren.

gouden noot jo nelissen

Klik hier voor meer foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *