Martin wint finale Holland’s Got Talent 2010

martin_160Het is hem gelukt, “onze” Martin Hurkens: in een zinderende finale waarin het ene na het andere toptalent zijn opwachting maakte, wist Martin de meeste stemmen binnen te halen. Met zijn vertolking van de aria “Una Furtiva Lagrima” van Donizetti wist hij niet alleen de harten te stelen van miss “La Paay”, maar ook van 2,6 miljoen andere Nederlanders.

Het programma Holland’s Got Talent, waarin dit keer heel gevarieerd talent zat, veegde hiermee concurrent Popstars van de buis. “De kwaliteit van de deelnemers was uitzonderlijk hoog en dat wordt gewaardeerd door de kijker”, aldus Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL.

Naast onder andere een tapdansende moeder met dochter (Leanne), een jazz-zangeres, een rolstoeldansend koppel liet Martin operazangeres Angelique achter zich, maar ook miss Flora Gattina (een burlesque paaldans-act) en de 9-jarige zanger Kevin. Tweede werd de dans-act ‘Elastic Double’. “Na afloop werd ik belaagd door zo’n horde fotografen dat ik er bang van werd…” aldus Martin in een interview met RTL Boulevard, waarin hij de maandag erna aan de desk zat voor een interview. Ook was hij ’s ochtends met zijn dochters op bezoek bij Giel Beelen. Zondag zat hij nog bij Carlo en Irene.

 

Ook in de lokale media was natuurlijk volop aandacht voor Martin. Klik hieronder voor de krantenartikelen:

Tranen van vreugde (zaterdag 11 september)

Paparotti wil les van Placido (maandag 13 september)

 

Met zijn overwinning heeft Martin een workshop gewonnen in Amerika, maar hij heeft zijn zinnen gezet op een workshop bij Placido Domingo. Inmiddels is de trein gaan lopen, heeft hij contacten met Sony Records, en is hij al aan het ‘netwerken’ met o.a. Guido’s Orchestra. Ook verleent hij zijn stem aan het nieuwe album van Gordon. Maar, zoals hij zelf zegt: “Ik blijf een simpele Limburger die met beide benen op de grond blijft staan.”. En dat waarderen we natuurlijk aan Martin.

Martin: van harte proficiat en geniet van je nieuwe carrière.

martin_450

DSCI0943

DSCI0955

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *