Martin op weg naar de finale van Holland’s Got Talent

bilde_hgtNa lange tijd van voorbereiding en spanning is het vandaag dan eindelijk zo ver! Martin gaat een gooi doen om de finale van Holland’s got Talent te bereiken. Om 16.00 uur vertrekken vanaf de Bleekplaats drie bussen vol Martinfans, onder hen veel leden van de Oranjefamilie.

Na een korte pauze bij pleisterplaats De Lucht arriveren we rond 19.00 uur op het mediapark in Hilversum, een locatie met een gevoelige lading, vooral in deze politiek beladen periode rondom de vorming van het kabinet, waarvan ons vandaag het bericht bereikt dat de rechtse poging mislukt is.

Foto: Peter Schols

Aangekomen in het gebouw moeten we nog ruim drie kwartier wachten voordat we de studio binnen kunnen. We worden welkom geheten door iemand die ons de hele avond zal blijven bestoken met al dan niet zinvolle informatie omtrent hetgeen we moeten doen zoals klappen, opstaan, enthousiast doen, opgewekt kijken etc. etc. etc..

Om 20.00 uur ging één deur van de studio open en konden we (weliswaar zeer gedoseerd) een plaatsje gaan zoeken op de tribune. Nadat we diverse keren een applausoefening hadden gedaan, verscheen na enige tijd Robert ten Brink op het podium, onder luid applaus.

Na wederom een hele speech en veel gepraat verschijnen achtereenvolgens het diabolojongetje Michael, Sim-Ran, Team-unleased, Dez, Christina, Delano,  Flora Gattina en onze MARTIN op het podium.

De diverse uiteenlopende disciplines werden door de “vakkundige” jury bestaande uit PATRICIA PAAY,  GORDON en DAN, beoordeeld, cq van commentaar voorzien in termen van grandioos, professioneel, waanzinnig, spectaculair enz.enz. enz.

Gordon permitteerde het zich om  na de vierde performance al  te verkondigen “Ik zou  niet weten wie ik naar de finale moet sturen” Na het optreden van MARTIN is de jury minder mild.

Patricia mist vooral het gevoel en het spontane van zijn eerste optreden en vindt het “gepast” een opmerking te moeten maken over zijn gebit, terwijl Gordon , wetend dat wij met 3 bussen naar Hilversum zijn gekomen, waarschuwt dat Martin niet moet denken dat het al “voor de bakker” is, terwijl hij nog moet zingen.

Na twee “commercialbreaks” waarin de nodige stressballetjes worden weggegeven, krijgen de kijkers de mogelijkheid om te bellen en te sms´en om hun stem op  de diverse kandidaten uit te brengen.

Nadat Robert ten Brink de lijnen gesloten heeft, begint het wachten op de definitieve uitslag en wordt de spanning opgebouwd.

Na enkele minuten krijgt Robert de kaart met de alles bepalende uitslag aangereikt. Hij bouwt de spanning nog meer op door te beginnen met het noemen van de 5 acts die zeker niet doorgaan.

Hij begint met Delano, degene die als enige door Gordon en Paay uitgebeld wordt tijden zijn optreden. Daarna volgt Christina, die professioneel doorging nadat zij een behoorlijke val op het podium had gemaakt, met in haar kielzog Dez , Team-unleased en tenslotte Sin-ran, tot ontzetting van Gordon en Patricia die deze groep direct na hun optreden reeds als potentiële winnaar hadden betiteld.

Dan blijven er nog drie over.

Robert maakt aan alle spanning een einde door MARTIN ALS ABSOLUTE WINNAAR VAN DEZE AVOND  uit te roepen!

Het is alsof de hel losbreekt in de studio, aan het enthousiasme komt geen einde. Klappen, roepen, schreeuwen en fluiten  uit het Limburgse kamp.

Na enkele minuten is het enthousiasme getemperd, want er staan nog twee kandidaten die nog voor een klassering in aanmerking moeten komen. Als tweede eindigt Flora Gattina (de paaldanseres), tot teleurstelling van het diabolojongetje dat ook een geweldige performance te berde heeft gebracht. Omdat Gordon aan de finale moet denken, verkiest hij Flora Gattina vóór het diabolojongetje.

Na Martin nog snel even gefeliciteerd te hebben aan de rand van het podium zoeken we met z´n allen de bussen op. Tijdens de terugrit naar Schinveld wordt reeds menig pilsje gedronken en is het enthousiasme ongekend.

Na aankomst in Schinveld wordt de kroeg aan de Bleekplaats, die op punt staat om te sluiten, overvallen door dorstige Martinfans die nog tot in de kleine uurtjes proosten op het succes van hun idool MARTIN.

 

Jos Hinskens.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *