Martin Hurkens benoemd tot erelid van de orde St. Lazarus van Jeruzalem

martin_hurkensOp zaterdag 7 januari 2012 luidde de Orde het nieuwe jaar in Kasteeltje Hattem in Roermond in, vergezeld van vele leden uit Duitsland en België. Wij hadden tot verrassing van iedereen Martin Hurkens en zijn echtgenote Marian uitgenodigd voor het aan de ontvangst aansluitend diner. Tijdens het diner zou Martin twee maal optreden,hetgeen hij voortreffelijk deed, waarbij hij menig aanwezige tot ontroering bracht en beloond werd met daverend applaus.

Na zijn optreden nam de Grand Prior van de Orde H.E. The Chevalier Ron Hendriks het woord en sprak de aanwezigen toe. Aan het einde van zijn korte redevoering memoreerde hij ons erelid de Zangvereniging Oranje, die zo vaak de diensten van de Orde opgeluisterd had op zo voortreffelijke wijze! Met name de deelname samen met de Orde aan de Heiligdomsvaart en vooral de opluistering van de dienst in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek waren nog vers in zijn herinnering.

Met name, zo zei hij, aan het einde van die dienst The Holy City had hem diep ontroerd, zijn grootvader was immers Tenor Oprazanger en zong als solist menigmaal The Holy City. Hij loofde Martin voor zijn fantastisch optreden en voor de manier waarop hij zo vaak als koorlid en solist onze diensten opluisterde. Het is voor mij dan ook een grote eer , zo sprak hij, dat ik u kan mededelen, als vertegenwoordiger van de Grootmeester van de Orde, dat Martin Hurkens benoemd is tot Officer of Merit, van onze Orde , waarna hij een zeer ontroerde Martin de symbolische Ordespeld uitreikte. Onder groot applaus en tranen van ontroering bij Martin werd Martin vervolgens door de aanwezigen gefeliciteerd.

 

 

H.E. The Chevalier H.J.G. Beuken, GCLJ, KMLJ, Deputy Bailiff

P.S. De bij deze onderscheiding behorende versierselen, die uit Engeland geleverd moeten worden zullen Martin bij een eerstvolgende gelegenheid worden uitgereikt.

 

 

Het insigne behorend bij;

Officier in de Orde van Verdienste, van de MILITARY AND HOSPITAALER ORDER OF SAINT LAZARUS OF JERUSALEM

logo_omlj

O.M.L.J. (Goud))

Een gouden kruis, 46 mm breed groen geëmailleerd. Een in het centrum geplaatst medaillon met een groen geëmailleerd achthoekig kruis op een witte achtergrond met opschrift in zwart emaille; POUR LE MERIT (Voor de verdienste). De achterkant hetzelfde als de voorkant, echter rond het medaillon de woorden; ORDO SANCTI LAZARI in zwart emaille. Het insigne is bevestigd aan een groen lint met purperen rand (38 mm breed en 40 mm lang)) waarop een groen met purper rozet is geplaatst.

Het bijbehorend miniatuur insigne is een verkleinde versie van het grote.

Het insigne wordt gedragen op de linker borst.

Met deze onderscheiding wordt aan de drager het recht verleend de postnominale letters achter zijn naam te voeren: OMLJ. (Order of Merit Lazarus of Jerusalem) Derhalve: Martin Hurkens, OMLJ.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *