Mannenkoor Oranje Schinveld op reis

CIMG1469In het weekend van 8 en 9 juni 2013 maakte Mannenkoor Oranje uit Schinveld een bijzonder geslaagd uitstapje naar Willebadessen in Hoog Sauerland. Het gezelschap bestaande uit circa 80 personen vertrok vrijdag omstreeks 13.00 uur vanaf de Bleek in Schinveld richting Duitsland.

Na enkele uurtjes arriveerden wij bij de Möhnesee. Er werd onder zeer zomerse weersomstandigheden een boottocht van meer dan een uur gemaakt. Na deze aangename tussenstop werd de reis vervolgd naar Willebadessen naar hotel Jägerhof. Nadat iedereen zijn kamer had gekregen, volgde een goed verzorgd en smakelijk diner. Deze dag werd besloten met een korte repetitie en een gezellig samen zijn op het terras.

De zaterdag begon met een uitgebreid ontbijt in hotel Jägerhof, waarna omstreeks 9.30 uur vertrokken werd voor enkel excursies. Er werd o.a. een bezoek gebracht aan het Hermannsdenkmal, een indrukwekkend monument ter herdenking van de strijd tegen de Romeinen in het Teutoburgerwald. Tevens werden de Externsteine bezocht, een markante miljoenenjaar oude rotsformatie . Beide bezienswaardigheden zeer de moeite waard.

Na de lunch en een korte middagwandeling gingen we ons gereed maken voor het opluisteren van de H.Mis in de kerk van onze verblijfplaats. Deze uitvoering verliep zeer succesvol. De aanwezigen beloonden Mannenkoor Oranje met een daverend applaus. Na het consumeren van het diner werd de dag besloten met een gezellig samenzijn op het buiten terras.

Op zondag kwam ook aan deze reis een einde. Na het inpakken van de koffers werd de rit naar huis ingezet en via Soest, bekend om zijn vakwerkhuizen, kerken en bijzonder steensoorten, arriveerden we in Tüddern. Daar werd het koor verwelkomd door de voorzitter Math Schiffelers die vanwege een onverwachte operatie de reis niet had kunnen meemaken. Daarna trakteerde het Bestuur van Oranje alle deelnemers van deze zeer geslaagde reis op een “afscheids-ijs” Na het zingen van enkele liederen werden de laatste kilometers richting Schinveld afgelegd en konden alle deelnemers met een zeer voldaan gevoel huiswaarts gaan.

 

CIMG1463

CIMG1468

CIMG1469

CIMG1473

CIMG1498

CIMG1507

CIMG1516

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *