Kropivšek Korenconcert

De Eligiuskerk van Schinveld was afgelopen 18 september erg vol met zo’n 350 koorzangers en zangeressen. Deze korenmiddag was perfect georganiseerd door Zangvereniging Oranje uit Schinveld en was geheel ter ere van de bekende dirigent en muzikaal fenomeen Anton Kropivšek. De zeven koren die onder zijn muzikale leiding staan/stonden waren aanwezig om deze middag tot een succes te maken.

Zangvereniging Oranje Schinveld, Kerkkoor St. Joseph Bocholtz, kerkkoor St. Cecilia Heerlerheide, Mannenensemble Darilo, Venray’s Mannenkoor, Vocaal ensemble Canto Rinato, Gemengd koor Crescendo Doenrade alsmede meerdere koor-solisten.

De uitstekende pianobegeleiding werd verzorgd door de bekende pianiste Margreet Wesseling. Het was een memorabele middag met vele kippenvel momenten, elk koor zette zijn/haar beste beentje voor met een veelzijdigheid aan koorwerken. De middag en de koorzang stond onder algehele muzikale leiding van Anton Kropivšek en ontbrak zijn onmiskenbare humor ook deze keer niet.

Het Venray’s Mannenkoor werd gedirigeerd door hun nieuwe dirigent Ron Hanssen.

Zeer tevreden werden na afloop van deze korenmiddag, door de korenleden in het FaSiLa Lokaal Schinveld onder genot van een drankje, de onderlinge vriendschapsbanden aangehaald. Natuurlijk ontbrak ook daarbij de samenzang niet.

Zangvereniging Oranje en zeker Anton Kropivšek mogen terugblikken op een zeer geslaagde korenmiddag met hoogstaande koorzang.

Klik hier voor alle foto’s