Kerstconcert in Haaren (Dld) 23-12-2017

Op uitnodiging van Musikverein Haaren toog Oranje op 23 December naar Haaren. Eerst zelf inzingen, toen samen met Musikverein Haaren de werken die we samen zouden uitvoeren, en vervolgens wachten in “de kelder”; een ruimte onder de bühne die de Oranjezangers was toebedeeld vanwege een ruim uitverkochte zaal. Met ca 375 personen was de Selfkanthalle meer dan uitverkocht. Om aan de grote vraag naar toegangskaarten tegemoet te komen was aan de Oranjezangers de minder aantrekkelijke kelderruimte toebedeeld. Onze gastgevers hebben dat echter maximaal gecompenseerd met blijkgegeven gastvrijheid. In onze wachtruimte was een monitor opgesteld om het concert te volgen en er waren (gratis) warme en kouder drankjes met koekjes voorhanden om de wachttijd te veraangenamen.

Na een kort optreden van de Musikverein Haaren onder leiding van Wil van der Beek, waarbij de hoge muzikale prestatie niet onopgemerkt kon blijven, was het de beurt aan Oranje. Met ca. 35 zangers begon Oranje met enkele klassieke werken. Waarschijnlijk omdat Oranje stond opgesteld vóór de bühne op zaalniveau, was de akoestiek voor het koor lastig vanwege de minder goede onderlinge verstaanbaarheid. Dat dit probleem in de zaal niet merkbaar was en de aanwezigen konden genieten van een mooie koorklank, is een compliment voor zangers en dirigent waard. In die zaal zat – naast een aantal zanger-partners – ook onze eredirigent met partner.

Na de pauze, tijdens het optreden van het blaasorkest, kreeg ook Romano Diederen de gelegenheid om het publiek van zijn uitzonderlijke talent te laten genieten. Aansluitend was het aan Oranje om nadrukkelijker de Kerstsfeer in te zetten met 4 kerstliederen, en eindigend met Stille Nacht. Bij 3 van de 4 liederen was ook een solistisch deel. 2 solo’s kwamen voor rekening voor Math Schiffelers en Werner Rütten, die praktisch een thuiswedstrijd zongen. De derde solo kwam voor rekening van Davinia van de Zee, dochter van …. Wellicht mag Oranje nog meemaken dat bij de vraag wie onze dirigent is, als antwoord komt: Hij is de vader van D…..

Het slotgedeelte waarbij blaasorkest en koor gezamenlijk “King All Glorius” en “Tochter Zion, freue dich”, ten gehore brachten was een waarlijk indrukwekkende finale, waarna met een gezamenlijk gezongen “O du frӧhliche” het muzikale deel van de avond werd afgesloten.

Voor een aantal zangers was de avond te lang geweest om na afloop nog van de geboden gastvrijheid te genieten. Zij die dat wel konden hadden stof genoeg om er nog een gezellig uurtje aan vast te plakken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *