Grandioos Galaconcert 120 jaar ZV Oranje Schinveld

galaconcertOp zaterdag 15 september vierde Oranje in de prachtige Henkhof te Merkelbeek haar 120-jarig jubileum met een groots Galaconcert. Voor de Henkhof was gekozen omdat gebleken is dat de BMV in Schinveld niet geschikt is voor verenigingsactiviteiten (o.a. toneel, vocale en instrumentale verenigingen).

Klik hier voor de foto’s van de avond

Om er een succes van te maken was niets nagelaten; PR mogelijkheden werden breed ingezet, wat zorgde voor een geheel uitverkochte zaal. Instrumentale en vocale solisten en een tot in de tenen gemotiveerd Oranje zorgden vervolgens voor een spetterende concertavond.

Dirigent Anton Kropivšek zag zijn vele voorbereidende werkzaamheden ruim beloond. Het veelzijdige mannenkoor repertoire, de individuele prestaties van de solisten, en het prachtige samenspel tussen koor en solisten werden steeds opnieuw beloond met een warm applaus van de volle zaal.

Een groot compliment gaat daarom uit naar dirigent Anton Kropivšek, Margreet Wesseling, Martin Hurkens, Véronique Meuffels, Romano Diederen, Noël Diederen het Limburgs Strijkkwartet en natuurlijk de mannen van Oranje, die individueel en in prachtig samenspel met solisten de gasten in de zaal in bewondering lieten genieten.

Zonder onze fantastische solisten tekort te willen doen, is een bijzonder compliment op zijn plaats voor de Dirigent die vele arrangementen schreef om koor en solisten meer glans te geven door hun harmonieuze samenspel, en het koor klaarstoomde om de veelzijdigheid van ons repertoire in volle breedte ten gehore te brengen.

Ook vermeld mag worden de bijzondere bijdrage van Margreet Wesseling aan de piano, die enerzijds genoot van het bespelen van die prachtige vleugel, maar tegelijkertijd keihard moest werken (in 23 stukken) om koor en solisten de glans te geven die hoorde bij hun fantastische optredens.

Samenvattend: een fantastisch concert met solistische optredens van Véronique Meuffels sopraan, Martin Hurkens tenor, Romano Diederen trompet, Noël Diederen klarinet, het Limburgs Strijkkwartet, Margreet Wesseling, koorsolisten, en de zangers van Oranje, en dit geheel onder leiding en supervisie van onze dirigent Anton Kropivšek .

Klik hier voor de foto’s van de avond (Fotografie: Raymond Claus)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *