Grandioos Eindejaarsconcert Schinveldse Koren

J. l. Zaterdag 12 december 2009, verzorgden Z.V. Oranje en het Dameskoor Pro Musica,

een buitengewoon eindejaarsconcert in het met kerstsfeer mooi versierde  cultureel  centrum Fa-Si-La. Voor de pauze werd gezongen met “Muziek voor alle tijden”.

Z.V. Oranje o.l.v. dirigent Anton Kropivšek begon met verrassende wereldlijke liederen o.a. Večerni Ave van Förster en de zeer mooi gezongen traditionele Sloveense en Russische werken als Rožmarin en Bandoera. Oranje eindigde met het Ave Maria van Biebl en werd spontaan met veel applaus beloond.

Aansluitend brachten de Red Rill singers een drietal, subliem gezongen werken ten gehore van Fr. Schubert, A. Kosolapov en het heel mooie Feliz navidad van D. Wright. Geweldig! Ook het applaus.

Het Dameskoor Pro Musica o.l.v. dirigent Jan Zaad opende, zeer mooi spontaan zingend, met ”Swinging on a Star”, van J van Heusen en The Snow van Edward Elgar. Vervolgens “Morgen Muss ich Fort von hier”, van Johannes Brahms en het schitterend gezongen “Homeward Bound” van J.Althouse en Marta Keen. Het leek of er binnen het koor een spontane muzikale gedaantewisseling had plaatsgevonden, gezien het klaterende applaus van de vele toehoorders.

Na de pauze zong Oranje mooie werken o.a. het Betelehemu, arr.W. Whalum. Ook twee schitterende werken met arr. van A.J. Kropivšek  “” Bambino Divino”en “Rajske Strune”,  mooi gezongen door solist Math Schiffelers. Tot slot zongen 10 Oranjemannen, met begeleiding van het koor, het zeer moeilijke maar mooi gezongen “The Santa Claus express”,

arr.Spepsosa. Een daverend applaus was hun beloning.

Ook het “Oranje Shanty koor”, o.l.v. Michael Wijers, zong er het zeer mooie “Auf Weinachts Havenwache”, van H. Fen. Tevens wensten ze al zingend alle bezoekers een “Merry Christmas”.

Pro Musica, met piano begeleiding van Annemie Sluysmans, schitterde aansluitend met vrolijk gezongen kerstliederen, o.a. het prachtige Noël. Het Ons genaket Kolysanka van L.Schiller en J. Maklakiewicz en het prachtige Maria Wiegelied van Martin Boelitz en Max Reger en de Engelen zang van G.A. Schulz, werden voortreffelijk ten gehore gebracht door de dames van Pro Musica.

Besloten werd in samenzang tussen de beide koren met het Sloveense kerstlied Lulajze Jezuniu in een arr. van de Oranje dirigent Kropivšek. en het massale Stille Nacht van Fr.Gruber.  De vele aanwezigen toeschouwers waren onder de indruk, van een in alle opzichten zeer mooi geslaagd eindejaarsconcert, waaronder ook Burgemeester Mirjam Clermonts en Wethouder Leon Stevelmans van Onderbanken. Voorzitter Dick Cremers dankte alle aanwezigen en overhandigde een bloemetje voor de dirigenten Kropivšek, Zaad  en de pianiste Annemie Sluysmans voor hun inzet.

 

Deze opzet en  samenwerking tussen deze twee schitterende plaatselijke zangkoren is zeker voor herhaling vatbaar, en daar waren velen het na afloop mee eens.

 

Namens Z.V. Oranje Schinveld.

May Cremers  P.R.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *