DODENHERDENKINGSCONCERT 4 MEI 2005
(60 jaar Dodenherdenking)

Op initiatief en onder organisatie van Dameskoor Pro Musica werd op woensdag 4 mei 2005 samen met mannenkoor Zangvereniging "Oranje" Schinveld,  het Clarinet Choir en verdere medewerking van blazers en slagwerkers van Harmonie St. Caecilia Schinveld een voor deze dag passend concert gegeven.
Aansluitend aan de officiŽle Dodenherdenking van de plaatselijke gevallenen in de 2e Wereldoorlog bij het Oorlogsmonument aan de Schoolstraat te Schinveld werd deze herdenking om 20.45 uur in de parochiekerk  H. Eligiuskerk te Schinveld voortgezet met het gezamenlijk uitvoeren van het Requiem van GabriŽl Faurť.
Voorafgaande aan het Requiem werd door het Dameskoor het speciaal voor hen gecomponeerde werk, ďLucis CreatorĒ, ten gehore gebracht.
De directie lag in handen van Maurice Wiche, dirigent van het Dameskoor Pro Musica.

Solisten waren Ingrid van Dorst, sopraan en Math Schiffelers, bariton.

Dit concert was een prachtige muzikale prestatie waarvan de vele toehoorders, die van ver en dichtbij waren gekomen, konden genieten.

voor fotos klik hier

De foto's zijn door heer M.van Dorst beschikbaar gesteld.