Kaarsjesmiddagconcert te Gouda

Limburgse koren veroveren Gouda.

Dinsdag 13 december 2005, zongen de drie koren van dirigent Anton Kropivšek zich naar grote hoogte, tijdens het kerstconcert met internationale kerstliederen in de Gouwekerk van Gouda.
Mannenkoor Zangvereniging Oranje Schinveld, Gemengd koor Crescendo Doenrade, The Anthony Singers uit Stein en de solisten, sopraan Marjorie Ginczinger uit Brunssum en bariton John Bröcheler uit Vaals, veroverden met hun zang de harten van het dankbare publiek met veel applaus. Hieronder ook een aantal koordirigenten uit de regio, die zichtbaar onder de indruk waren van de sublieme zangkunst. Gouda’s burgemeester Wim Cornelis noemde dit kerstconcert in deze kerk,waar al vele internationale koren zongen, het hoogtepunt in het 50 jarig bestaan van het traditionele kaarsjesmiddag concert van Gouda. Een geweldig succes ook voor dirigent Anton Kropivšek.
Aansluitend werd een bezoek gebracht aan de 50e kaarsjesavond, een indrukwekkend lichtfeest met 1500 brandende kaarsen achter de ramen rond het centrum van Gouda. Zo’n 25000 toeschouwers schaarden zich, in een zee van licht, rond het stadhuis en de 20 meter hoge Noorse kerstboom, waaronder ook H.M. Koningin Beatrix
.
Ook het kers
tconcert van zondag 11 december 2005 door de drie koren met de solisten in de volle St.Catharina kerk in Holz/Kerkrade, werd een groot succes, met staande ovaties.

May Cremers.

Impressies