Feestavond Oranje op 17 september 2011

DSCN1209Oranje begon haar jaarlijkse feestavond traditioneel met een H.Mis die zij ook zelf muzikaal opluisterde.

Wat slechts zelden gebeurt: al na het eerste muziekstuk stak de dirigent (alleen zichtbaar voor de zangers) 2 duimen omhoog, als teken dat sprake was van een (muzikaal gezien) prima start. Zo ongeveer ging het de gehele H.Mis, waarna Oranje afsloot met een prachtig slot: The Holy City, met de solo door Martin gezongen vanaf het oksaal. Na afloop van de Mis trakteerde Oranje de misgangers buiten op een toegift met het stuk “Ride the Chariot” met solist Math(ias) Schiffelers.

Het feestelijk deel werd geopend met een heerlijk Chinees buffet, waar achteraf slechts met complimenten over werd gesproken.

Na het versterken van de inwendige mens, stond de huldiging van de jubilarissen op de agenda. 12,5 jaar lid waren Noel Thoen en Harrie Franzen, die beiden werden beloond met een fles wijn en een boeket bloemen. Vervolgens was het de beurt aan Manfred Kinscher voor reeds 25 jaar Oranjetrouw. De voorzitter memoreerde daarbij de inzet van Manfred op velerlei terrein. Daarbij is te denken aan marktfestival, feestavonden, barbecue etc., maar vooral aan de 25-jarige bijdrage als zanger. De meest opmerkelijke bijdrage van Manfred was echter het leggen van de relatie met Herr Doktor Fei Sun, een Chinese arts verblijvend in Duitsland, die met speciale muziek de gezondheid van mensen in positieve zin probeert te beïnvloeden, hetgeen ook meestal lukt. Oranje heeft met de muziek van Doktor Fei Sun een bijzonder accent aan haar muziekaal repertoire kunnen toevoegen. Manfred ontving als beloning van Oranje een fraaie oorkonde, ons fameuze glazen zangertje, een fles wijn en tot slot een boeket bloemen voor zijn echtgenote Mariet.

Na de interne huldiging, werd Manfred nog toegesproken en beloond met fraaie speld en oorkonde door een vertegenwoordiger van de KNZV-Limburg, de heer Wil Selen.

DSCN1461

Na dit officiële gedeelte was het voor Manfred een moment lastig om op zijn stoel te blijven zitten. Daar, waar normaal gesproken Manfred een van de acteurs is indien tot slot nog een toneelstukje wordt opgevoerd, moest hij nu toekijken. Dit lukte echter wonderwel, en met alle andere aanwezigen, was het tien minuten lachen geblazen toen “Ut Kiendje, de wiesvrouw, pesjtoer” en vele anderen, hun rondjes liepen op het toneel.

Tot slot was er nog gelegenheid om gezellig wat bij te praten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *