Feestavond met huldiging jubilarissen

ZV Oranje 120 jaar 0842Op vrijdagavond 9 november hadden we een gezellige feestavond voor alle leden, ereleden vrienden en sponsoren van Oranje. Met ca 125 man een gezellig gevulde zaal.
Die feestavond begon met een lekker buffet, waarna het tijd was om de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Daartoe riep de Vz. eerst alle zangers op de bühne, waarna er kort aandacht voor de niet officiële jubilarissen (15 jaar enz.). Als laatste kwamen de “echte” jubilarissen aan de beurt. Eerst bas-solist Harrie Franzen met zijn 25-jarig jubileum en aansluitend Frans Hellenbrand met zijn 40-jarig jubileum.

Nadat Oranje voorzitter Math Schiffelers beider verdiensten had geroemd, kregen beiden de daarbij behorende eretekenen door hem uitgereikt en opgespeld. Ook de dames die de genoemde verdiensten mogelijk hadden gemaakt werden beloond met een prachtig boeket bloemen.
Ook de voorzitter van het KNZV had de reis naar Schinveld gemaakt om de verdiensten van beiden voor de maatschappij in het algemeen, en voor Oranje in het bijzonder te benoemen. Om die woorden niet te vergeten kregen beiden ook de bijbehorende bondsspeld op de jas gestoken.
Ook de gemeente gaf acte de présence. De nog verse wethouder Timmermans, kwam graag aan Frans Hellenbrand de gemeentespeld uitreiken voor zijn 40–jarig lidmaatschap, nadat hij waarderende woorden voor de vele verdiensten van Frans voor Oranje en voor Schinveld had uitgesproken.
De zangers van Oranje toonden hun blijk van waardering door de jubilarissen met een passend lied toe te zingen.
De huldiging werd afgesloten met een receptie waarvan alle 125 gasten graag gebruik maakten om hun waardering voor de jubilarissen te laten blijken.
Hiermee was het officiële gedeelte beëindigd.

Het was “onze” Red Rill die deze keer zorgde voor een extra muzikale bijdrage; onder leiding van Margreet Wesseling zongen zij een paar nummers die door de aanwezigen –gezien de reacties- zeer werden gewaardeerd.

Het was echter het voltallige koor dat nu op de bühne werd geroepen voor de muzikale afsluiting. Na het bekende, maar steeds gewaardeerde “Ride the Charriot”, sloot Oranje af met een bijdrage met historische waarde. Het “Dum-dum” lied. Een eenvoudige tekst: een repeterend “dum-dum-dada; dada dum-dum dada” en een goed in het gehoor liggend ritme. Het addertje onder gras was echter een koor met steeds wisselende hand-, arm-, en beenbewegingen. Als klap op de vuurpijl nodigde onze dirigent de mensen in de zaal uit om ook een oefening mee te doen wat het plezier en de hilariteit in de zaal een flinke impuls gaf.

Met wat meer oefening kan dit nog een leuke programmabijdrage worden voor de toekomst in plaats van alleen een hilarische bijdrage op een feestavond.

ZV Oranje 120 jaar 0842

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *