Feestavond en huldiging jubilarissen 2017

Harrie en JanOp zaterdag 30 september hield Mannenkoor Oranje haar jaarlijkse feestavond waarbij tevens de jubilarissen van dat jaar in het zonnetje werden gezet; Jan Canisius 25 jaar lid en Harrie Hennen 50 jaar lid.
De avond begon met een H.Mis, muzikaal opgeluisterd door Oranje. In het repertoire waren 2 stukken opgenomen met solistische medewerking van de sopraan Veronique Meuffels. Met name het Benedictus van Jenkins dat hier zijn première beleefde, deed menige kerkganger halsreikend zoeken waar die prachtige sopraanstem vandaan kwam die als een vlinder boven de mannenstemmen soleerde. Op de piano werd Oranje begeleid door het vaak onopvallend, maar voortreffelijk getimede spel van Margreet Wesseling.

In het Cultureel Centrum Fasila, het home van Oranje, werd na een woord van welkom door voorzitter Math Schiffelers aan de bijzondere gasten (ook die van verre waren gekomen) en de rest van de Oranje-familie, gestart met een heerlijk buffet.
Aansluitend vond het formele gedeelte plaats : de huldiging van de jubilarissen. Na een reeks van informele jubilarissen ( 20 en 30 jaar) , de huldiging van de dit jaar benoemde ereleden (mevrouw Dohmen en mevrouw Imming)en een apart bedankje voor de vele jaren kalligraferen van onze oorkondes door Romi Gielen, was het de beurt aan de “echte” jubilarissen; Jan Canisius 25 jaar lid en Harry Hennen 50 jaar lid.
Het was niet moeilijk voor voorzitter Math Schiffelers om voor ieder een lijst van verdiensten op te sommen, omdat beiden altijd – voor alle hand- en spandiensten – beschikbaar waren.
Het opspelden van de bijbehorende erespelden en het uitreiken van oorkonden en het bloemetje voor de echtgenotes, werd daarom ook ondersteund met een stevig applaus van koorleden en de hele Oranjefamilie.
Nadat namens de Limburgse Zangersbond het nodige eerbetoon had plaatsgevonden werden de jubilarissen ook nog door hun koorvrienden getrakteerd op een muzikale hulde.
Na nog een verrassend optreden van de eerste tenoren zorgde diskjockey Manfred er voor dat de stemming nog lang gezellig bleef.

CIMG3970

CIMG3973

CIMG3983

CIMG4012

Klik hier voor alle foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *