Feestavond 19 september 2009

feestavond_Oranje_19-9-2009_034De jaarlijkse feestavond begon traditiegetrouw met een H.Mis om 17.45 uur, echter niet in Schinveld maar in Merkelbeek. Aansluitend aan de H.Mis zou om 19.00 uur het koud buffet beginnen. Het was  echter al 19.30 uur voordat de eerste gasten het door slager Sjef Pinckaarts opgediende buffet konden aanbreken. Dat de aanwezigen daarvan hebben genoten bleek na afloop, uit de zeer beperkte resten op de voorheen volle schotels.
Om half negen begon voorzitter Dick Cremers na een openingswoord, met de huldiging van de jubilarissen. De 12,5 jarigen, Wil Hunter en Jos Geraets ontvingen na een dankwoordje een fles lekkere wijn als blijk van waardering.

Aansluitend stond de huldiging van de ereleden op de agenda. Mia Hanssen-Benders, Frans Hamaekers en Arno Janssen waren tijdens de ledenvergadering begin dit jaar al benoemd tot erelid, maar ontvingen nu de bijbehorende oorkonde en als blijk van waardering respectievelijk een boeket bloemen en twee flessen wijn.
Als laatste kwamen de 25- en 40-jarige jubilaris aan de beurt. Henk van de Burgt werd door de voorzitter geprezen voor zijn inzet en het opkomen voor Oranje indien hij denkt dat het nodig is omdat iets niet goed gaat.
Harrie Marx werd bedankt en geprezen voor het doorgaan met- en zelfs uitbreiden van zijn taken, ook ná het ontvangen van de Koninklijke onderscheiding.
Beide jubilarissen ontvingen vervolgens een oorkonde en het traditionele glazen zangertje.
Van de KNZV-Limburg ontvingen beide jubilarissen een fraaie herinneringsspeld, en Harrie Marx ontving uit handen van wethouder Stevelmans nog de fraaie gemeentespeld voor 40-jarige jubilarissen.
Daarmee kwam een einde aan het officiële gedeelte van het programma.
Voor het lichtere deel van de avond tekenden het Shantykoor en een trio van de activiteitencommissie. Het Shantykoor trad als eerste op en wist met haar bekende “meedeiners” het publiek al snel op haar hand te krijgen. De surprise was echter de razendsnelle kledingwisseling achter het gesloten gordijn en het vervolgens optreden als “Shanty-troubadours”. Daarbij werden met hoorbaar succes een paar Limburgse liedjes ten gehore gebracht uit het repertoire van de echte Limburgse troubadours.
Tot slot van de avond een zangact door drie zangers van de activiteitencommissie. Twee grote en een kleine zanger wisten al zingend de merkwaardigste acrobatische toeren uit te halen zonder dat de muziek daaronder te lijden had. Zelfs de niet perfecte afstemming met de techniek kon het zangtrio geen parten spelen.
Al met al een geslaagde avond.

 

Dick Cremers, voorzitter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *