Egerland trifft Klassik

egerlandZangvereniging Oranje is een koor dat velen aanspreekt, reden waarom zangers uit de verre omgeving van Schinveld daar hun zanghobby beoefenen. Zo ook heeft Oranje leden uit Duitsland waaronder het naburige Gangelt. Dat lid heeft enige maanden geleden de contacten gelegd met het Egerland orkest de „Original Rodebachtaler Musikanten“ uit Gangelt-Birgden.

Dat heeft er toe geleid dat op 9 april in de aula van de Hauptschule, Mercatorstrasse 25 in Gangelt een concert plaats vindt waarover nog lang zal worden gesproken.
Zangvereniging Oranje uit Schinveld, een gerenommeerd mannenkoor met ca 45 zangers, zal een afwisselend klassiek en modern programma presenteren terwijl de „Original Rodebachtaler Musikanten“ een gevarieerd “Egerland”-programma ten gehore zullen brengen.

De „Original Rodebachtaler Musikanten“, 18 man sterk met een Duits-Nederlandse bezetting uit het Duitse Birgden bij Gangelt, zullen het publiek plezieren met een breed repertoire uit de “Egerland-wereld”.

Het oorspronkelijke repertoire van de band die in 1992 werd opgericht, bestond voornamelijk alleen uit Egerländerpolka’s, -walsen en –marsen. In de tijd zijn daar ook de Boheemse- en Tsjechische blaasmuziek aan toegevoegd. Tegenwoordig horen daar ook bij potpourri’s van de Klostertaler, de Kastelruther Spatzen, Moravanka of bijvoorbeeld DJ Ötzi en nog veel meer.

 

Zangvereniging Oranje, opgericht in 1898, met veel internationale concertreizen op haar naam met als hoogtepunt het landskampioenschap in de hoogste klasse in 2003, zal ook hier haar naam proberen eer aan te doen.
In het deel voor de pauze zingt Oranje een klassiek en modern repertoire. Na de pauze komt het lichtere repertoire aan de orde in het genre van popmuziek en volksmuziek. Het betreft dan werken als “The great pretender, I’m a believer, een Harry Bellafonte medly” en vele andere goed in het gehoor liggende werken.

egerland

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *