Dirigent Anton Kropivšek ontvangt “Gouden noot”

Op vrijdag 3 januari hield Zangvereniging Oranje haar traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst.

Niet alleen de zangers met partner, maar de gehele “Oranjefamilie” was gezellig bij elkaar om de beste wensen voor 2020 uit te wisselen. Natuurlijk had de organisatie goed voorbereidend werk gedaan, wat betekent dat op het juiste moment de kurken van de “champagne” flessen knalden en na een openingswoord van de voorzitter iedereen een toast kon uitbrengen op het nieuwe jaar. Ook ontbrak het natuurlijk niet aan de traditionele Nieuwjaarsversnaperingen zoals de bekende “nonnevotten”, wafels en dergelijke.

Verrassing
De Ereleden hadden deze avond een verrassing in petto: Namens de ereleden hadden enkele leden van de grote Oranjefamilie de moeite genomen om enkele hoogtepunten uit het jubileumjaar te selecteren, en vast te leggen op een memory-stick, waarvan vervolgens ieder lid en alle andere leden van de Oranjefamilie een exemplaar kregen uitgereikt.

Hoogtepunt
Hoogtepunt van de avond was natuurlijk het uitreiken van de “Gouden noot” in de vorm van een oorkonde en een prachtig gegraveerde plaat als blijvende herinnering. Niet voor de beste zanger, maar voor het lid dat zich in het afgelopen jaar (en de jaren daarvoor) bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het koor. De keuze was voor de organisatie niet eenvoudig omdat er een aantal mensen zijn die zich zeer verdienstelijk voor de vereniging hadden ingezet.

Er was echter één persoon die zich niet alleen het afgelopen jaar, maar al 23 jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt: dirigent Anton Kropivšek. Hij geeft al 23 jaar vakkundige leiding aan het koor, met een kwinkslag op momenten dat het nodig is, om daarna weer geconcentreerd de muzikale draad op te pakken.

De bekendmaking ging daarom gepaard met een daverend applaus, waarna iedereen  van de mogelijkheid gebruik maakte om de dirigent met echtgenote (Ton en Marion) te feliciteren.

Aansluitend was het meest gezellige deel van de avond toen de zangers zich informeel groepeerden om samen nog sfeerverhogende liederen ten gehore te brengen.

Klik hier voor meer foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *