Buitengewoon Kerstconcert in Schinveld

kerstconcert_smallZondag  11 december houdt Zangvereniging Oranje, o.l.v. dirigent Anton Kropivšek, een concert in kerstsfeer, in de H. Eligiuskerk te Schinveld. Aanvang 16.00 uur.
Z.V. Oranje Schinveld, landskampioen in de hoogste klasse in 2003, en het Clarinet Choir Schinveld o.l.v. Wim Sturmans, regelmatig en succesvol deelnemer aan het WMC te Kerkrade, zullen  hun naam en faam inzetten, om de bezoekers een aangename en verrassende kerstsfeer te bezorgen.

Zoals sterren stralen tijdens een koude vriesnacht bij heldere hemel, zo zullen 4 fameuze zangsterren stralen tijdens het concert in Kerstsfeer, van Mannenkoor Oranje uit Schinveld. Solisten die lokaal, regionaal, nationaal en internationaal hun (zang)sporen hebben verdiend. Dit zowel op kleine lokale podia, als op grote buitenlandse podia en zowel op radio als op tv. Andrea Hörkens, sopraan, uit Mönchengladbach (Dld), Véronique Meuffels, sopraan, uit Amstenrade, Martin Hurkens, tenor, uit Schinveld en Mathias Schiffelers, tenor/bariton, uit Waldfeucht (Dld).

De bezoekers zullen worden getrakteerd op een zeer verrassend tableau van muziek, met schitterende internationale liederen in kerstsfeer. Dus: zondag 11 december op naar Schinveld !

Kaarten in voorverkoop verkrijgbaar bij: ’t Schwaamhoes , Beekstraat 26 te Schinveld en de leden van Z.V. Oranje.

 

 

Bijlage

 
andrea_hoerkensAndrea Hörkens uit Mönchengladbach, studeerde muziek aan de “Hochschule für Musik” in Köln,  en treedt veelal op in grote operahuizen in Duitsland, Italië, Frankrijk, Nederland en Wit-Rusland. Vanaf 2002 en volgende jaren was ze als zangeres én presentatrice dé publiekslieveling bij diverse Operafestivals.Zij speelde daarbij met succes de rollen van Gilda in Rigoletto, Violetta in La Traviata, als Csardasfurstin, en als Pamina in Die Zauberflote.In het jaar 2000 maakte ze haar eerste CD met de titel “Ave Maria”, met een succesvol vervolg in 2005 met haar 2e CD met Italiaanse opera-arias.Van December 2010 tot Februari 2011 was een reeks van 39 Galaconcerten “Die nacht der 5 Tenöre” in grote Duitse concertzalen, die zij voor de 10e maal presenteerde, en waarbij ze ook als zangeres een hoofdrol vertolkte. Tussen al deze drukte door werkt zij zeer verdienstelijk als zangpedagoge.

 

math_schiffelersMath Schiffelers werd op 30 oktober 1962 te Schinveld geboren.Reeds op jeugdige leeftijd werd hij lid van „Zangvereniging Oranje Schinveld“, en is dat nog steeds. Ruim 8 jaar maakte hij ook deel uit van „The Anthony Singers“. Met dit ensemble stond hij diverse keren zowel voor de radiomicrofoons als ook voor de televisiecamera’s.Als solist en koorlid concerteerde Math in Luxemburg, Engeland, Slovenië, België, Oostenrijk, Duitsland en Nederland. Hij volgde eerst een zangopleiding aan het zanginstituut „Vocaal totaal“ van de zangpedagoge Annemie Vallino-Ravetta en heeft die studie vervolgd bij de bekende Duitse sopraan en zangpedagoge Andrea Hörkens te Mönchengladbach. Math is een gevraagd solist voor karakterrollen in operaconcerten,  en zong reeds Papageno in Mozarts Zauberflöte; Guglielmo in Mozarts Le Nozze di Figaro; Graaf Luna in Verdi’s Il Trovatore, alsmede Germont in Verdi’s La Traviata, en vertolkte ook de rol van Pontius Pilatus uit de Johannes Passie van Schütz.

 

martin_hurkensMartin Hurkens, tenorsolist, werd op zeer jonge leeftijd al ontdekt. Als 7-jarig jongetje deed hij auditie voor het jongerenkoor in zijn geboortedorp Schinveld. De toenmalige dirigent Jan Diederen was gecharmeerd van zijn zangkwaliteiten en bombardeerde hem tot solist. In de daarop volgende jaren bracht hij in alle kerken in Limburg het prachtige Ave Maria van Schubert ten gehore. Op zijn 13e ging Martin naar de muziekschool in Brunssum waar hij zang en pianolessen volgde.Pas weer op latere leeftijd zong Martin in diverse koren waaronder Oranje en The Anthony Singers, en heeft hij vele solo’s vertolkt. In 2004 werd hij met Oranje Nederlands Kampioen, en The Anthony Singers sleepte tijdens het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2005 samen met fanfare Eensgezindheid Maasbracht o.l.v. Pierre Knoops zelfs de wereldtitel binnen. In 2010 trokken Martin’s vrouw en dochters de stoute schoenen en gaven hem zonder medeweten op voor het televisieprogramma Holland’s Got Talent (HGT). Tijdens de auditie voor HGT vertolkte Martin het prachtige “Nessun Dorma” en stal hiermee de harten van het Nederlandse publiek. Na de spetterende vertolking van “Üna Fortiva Lagrima” wist hij tijdens de finale de meeste stemmen binnen te slepen en won Holland’s Got Talent.

 

veronique_meuffelsVéronique Meuffels voltooide met succes de opleidingen Algemene Muzikale Vorming en Orthopedagogische Muziekbeoefening aan het Conservatorium te Maastricht. Zij volgde lessen koordirectie bij Annie Jansen en Jos Besselink. Als lid van de kamerkoren ‘Camera Musica Mosana’ en ‘Studium Chorale’ deed ze veel koorervaring op. Zij studeert solozang bij Annemie Vallino-Ravetta, waarmee zij al jarenlang het solistenensemble ‘Consorsio Manuel Garcia’ vormt . Hiermee gaf zij gestalte aan diverse operaproducties en sacrale concerten. Als soliste wordt Véronique steeds vaker geëngageerd. Ze maakte op uitnodiging van het Limburgs Projectkoor een concertreis door de Verenigde Staten, gaf met het solistenensemble ‘Consorsio Manuel Garcia’ twee Italiaanse concerten in Bremen en soleerde in Mozart’s ‘Missa Brevis in d-moll KV65’ te Zevenbergen. Verder was zij soliste tijdens concerten van ‘Männergesangverein St. Josef’ (Höngen, DLD), mannenkoor ‘RMK ’21’ (Brunssum), het ‘Breuker Mannenkoor’ (Hoensbroek), het ‘Guliks Mannenkoor’ (Born), gemengd koor “Vivace” (Weert) en het Kerkraads Symfonie Orkest.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *