Gouden noot voor 83 – jarige zanger.

Zaterdag 7 januari, kreeg onze actieve zanger Arno Janssen  de ”Gouden noot”.
Namens zijn collega koorleden werd hem deze zangersorde uitgereikt, voor zijn bijzondere verdiensten voor zijn Zangvereniging Oranje
, door de activiteitencommissie.

Brunssummer Arno Janssen is sinds 1978 actief zanger bij het Schinveldse Mannenkoor. Bovendien zingt hij al zo’n 65 jaar. Hij begon met zingen tijdens zijn studie in Breda als sopraan bij een Scholakoortje en later bij het grote koor. Na enkele jaren keerde hij terug naar zijn Brunssum, waar hij zijn zangtalent voortzette. Hier begon hij achtereen volgens te zingen bij kerkkoren in de Vincentiuskerk te Rumpen, op de Langeberg en het Gregoriaans mannenkoor van de Fatima parochie. In 1960 werd hij medeoprichter en secretaris van  het gemengd koor ”Cantate”, daarnaast werd Arno ook nog actief zanger bij het St. Joseph mannenkoor op de Egge in Brunssum.

”In 1978 haalde Frans Geraets mij op mijn vijf en vijftigste naar Zangvereniging Oranje in Schinveld. Ik ben hier steeds gewaardeerd door mijn collega zangers en ik voel me er nog steeds thuis. Ik mocht vele concertreizen en concoursen meemaken met mooie successen, met als hoogtepunt het landskampioenschap van de KNZV in 2003 in Zutphen, waar we mochten zingen voor de Koningin. Dat gaf mij veel voldoening. Het laatste jaar sukkelde ik, door enkele operaties, met mijn gezondheid, nu gaat het weer. Dát zal ik je zeggen, als ik Oranje met zijn uitstekende zangkwaliteiten eerder had leren kennen, dan was ik er nu al dik 50 jaar bij geweest”, zo de zichtbaar volkomen verraste nieuwe orde drager van de Gouden noot.

Zijn collega zangers van Oranje zijn,  zeer ingenomen met hun vitale collega zanger, die ondanks zijn hoge leeftijd , nog steeds een gewaardeerde baspartij zingt en bijna geen repetitie mist.

Voor de man op de tweede plaats, die al meer dan 20 jaar bij de meubelen van de Schinveldse zangvereniging Oranje hoort,archivaris Harry Marx, was er een bloemstuk als dank voor zijn jarenlange inzet.

May Cremers