Barbeque 29 juni 2012

Ter afsluiting van het voorseizoen had het organisatiecomité weer een gezellige barbecue georganiseerd. Onder een heerlijke zomeravondlucht trok iedereen weer naar het “buusjke van Huub Schröder”, waar voor de gasten alles in gereedheid was gebracht.

Om dat te realiseren had het actiecomité de hele middag geknutseld en gebouwd, maar het resultaat was uitstekend.

Het aantal deelnemers was iets kleiner dan voorgaande keer, maar de sfeer was er niet minder om. Hoewel de organisatie iets minder strak geregeld was, liep alles perfect naar wens.

Spontaan ontstond een voorheen onbekend Grillduo bestaande uit John Deserno en Ed Hurkens, af en toe bijgestaan door de “mental-coach” Jos Hinskens. Hoewel als koksduo onbekend, was het resultaat perfect; heerlijke worsten, koteletten en kalkoenschnitsels verdwenen snel na het bakken als sneeuw voor de zon in de niet gevuld te krijgen magen.

De daarbij opkomende dorst werd gelest met assistentie van barkeeper Tim Kinscher, die in z’n eentje de bar volledig onder controle had.

Gaande de avond, toen de barbecue al lang was leeggeroofd en de ergste dorst gelest, kwam hier en daar de gedachte op of het toch niet leuk zou zijn om wat te zingen.

Op de vraag: “wat kunnen we zingen Ton”, keek hij erg bedenkelijk. De partijen waren niet allemaal sterk bezet, en de zuiverheid zou wel eens een probleem kunnen zijn. Dus kwam het er niet van.

Een half uur later toen de dirigent onderhand in Brunssum was, werd het toch nog gezellig(ger). Met een man of 10 aan de bar werd “der Hammerschmied” ingezet, en spoedig stonden alle aanwezige zangers verzameld voor de bar.

De muziek was ongetwijfeld niet steeds op de vereiste toonhoogte, maar het plezier was dat om zo meer.

Zo kreeg de barbecue toch nog de afsluiting die hoort bij een barbecue van een mannenkoor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *