ond1                      ond2                      ond3                      ond4

Oranje viert jubileumjaar (120 jarig bestaan) met bijzondere concerten en concertreis

marcel reijans MediumHet jubileumjaar van Oranje dat in 2018 haar 120 jarig bestaansfeest viert begon in dec. 2017 met haar jaarlijks Sterren Stralen concert, en eindigt in 2018 met het Sterren Stralen concert.

Daartussen in dit jaar onderstaande activiteiten waaronder een paar bijzondere:

Za.7 april gastoptreden bij fanfare St. Lambertus ter opluistering van haar jubileumconcert, en op zo.8 april deelname aan de 2e editie van Schinveld zingt; in beide concerten zal Oranje een repertoire zingen geheel bestaande uit “Limburgse” muziek. Daaronder ook enkele werken van de Schinveldse troubadours Joep Rademakers en Wen Fliescher.

Op vr.11 mei vertrekt Oranje voor een 3-daagse concertreis naar het Duitse Weilburg; deze reis wordt afgesloten op 13 mei met een gezellig warm buffet in cultureel centrum fasila te Schinveld. Om ook de leden van de Oranjefamilie die niet mee kunnen op reis deelgenoot te maken van de opgedane ervaringen zijn die daarbij ook van harte welkom.

Op zo.3 juni deelname aan de jaarlijkse Processie.

Op za.15 sept. 20.00 uur het grote en bijzondere jubileumconcert in de Henkhof te Merkelbeek met medewerking van Martin Hurkens tenor, Limburgs Strijkkwartet, Noel Diederen klarinet, Veronique Meuffels sopraan en een koperensemble met Romano Diederen. Algehele pianobegeleiding Margreet Wesseling.

Op vr. 9 nov. jaarlijkse feestavond voor de gehele Oranjefamilie.

Op zo.11 nov. Opluisteren H.Mis met aansluitend Jubileumreceptie en een gezellig samenzijn met muziek.

Op zo.9 dec. een bijzonder Sterren Stralen concert met een Nederlandse tenor met wereldfaam: Marcel Reijans, Reijans zong meer dan 70 operarollen en beheerst een zeer divers repertoire.Hij stond op podia in Brussel, Parijs, Barcelona, Amsterdam, Berlijn, Hamburg, Dresden, Genève, Lyon, Montpellier, Marseille, New York, Boston, Philadelphia en vele andere.Hij zong o.a. met het Chicago Symphony Orchestra, Boston Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Hong Kong Philharmonic, en vele vele andere. Hij werkte samen met dirigenten als Yves Abel, Marc Albrecht, Daniel Barenboim, Bertrand de Billy, Seiji Ozawa, Edo de Waart, Simone Young, Jaap van Zweden en weer vele andere.
Het is een prestatie van formaat dat het Oranje is gelukt deze wereldvermaarde tenor naar Sterren Stralen te halen.

Op 24 dec. afsluiting van het jubileumjaar met het opluisteren van de nachtmis in de Eligiuskerk te Schinveld.

Om teleurstelling te voorkomen zijn kaarten voor de concerten van 15 september en 9 december nu reeds te reserveren. Stuur hiervoor een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Martin Hurkens:

martin hurkens