16 oktober: Herfstconcert

CIMG351950 jaar dirigentschap Pierre Gerits en Anton Kropivšek

Fantastisch, grandioos, heerlijk en zo meer ……
Dat waren de vele loftuitingen na afloop van het concert voor een volle zaal in Fa-Si-La. Met een bijzonder leuk en goed programma, geconcentreerd gezongen en prima uitgevoerd was een beter concert niet mogelijk geweest.

De eerste helft was: ”loeëstere noa vreuger”, onder leiding van Pierre Gerits en met liedjes uit de tijd toen Pierre nog de muzikale leiding had. Pierre stond voor het koor alsof hij nooit was weggeweest. Een groot deel van de gezichten was anders, we hadden andere solisten (Michaël/Patrick/Math) , maar de sfeer was als 21 jaar geleden. Vol overgave werd gereageerd op de aanwijzingen die Pierre soms subtiel en soms overduidelijk overbracht.

Voor de zangers die 21 jaar geleden ook met Pierre gewerkt hadden, en voor het publiek dat ook 21 jaar geleden de concerten van Oranje bezocht, was het als de thuiskomst na een heel lange reis.
Voor alle overige zangers was het een leerzame kennismaking met een iets andere wijze van koordirectie en kennismaking met een luchtig, en goed in het gehoor liggend repertoire.

Het 2e deel van het concert, was het Oranje van vandaag. Onder leiding van onze dirigent Ton Kropivšek zong Oranje bekende en nieuwe klassieke en moderne werken.
Ook nu weer een goed geconcentreerd Oranje en een dirigent die blij was weer de regie in eigen hand te hebben. Als poppen van een poppenspeler reageerden de zangers op de aanwijzingen van Ton die daar waar nog enige twijfel zou kunnen zijn, die twijfel volkomen wegnam.
Voor Nico Thoen was dit zijn eerste solo-optreden in Schinveld; na een zaal met honderden zangers in de Hanenhof een dag geleden bijna een makkie.

CIMG3519

 

IMG 0009

IMG 0012

IMG 9980

IMG 9992.jpg

 

Klik hier voor meer foto’s van het herfstconcert

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *